דיקור סיני ללחץ נפשי

0
1522
דיקור סיני ללחץ נפשי

החיים בישראל עלולים להיות מלחיצים מאוד: המתח הבטחוני המתמיד (גם בימי שגרה לכאורה), המציאות הכלכלית הלא פשוטה, העומס בכבישים שגם הוא גובה מחיר יקר מכל מי ש"מבלה" עליהם שעות רבות מדי יום, החום והלחות שנותנים את אותותיהם ובאופן כללי לא חסרות סיבות להיות בלחץ. כמובן שישנם גם אנשים הנמצאים בלחץ נפשי מסיבות ספציפיות להם – גם לאלה וגם לאלה מומלץ הפיתרון של דיקור סיני שאין כמוהו להרגעה.

כיצד עובד הדיקור הסיני?

דיקור סיני מבוסס על תורת הרפואה עתיקת היומין מהמזרח הרחוק, ועל קיומה של אנרגיית צ'י הזורמת בגוף וכל עוד אין חסימות בזרימה והיא נמצאת בכמות נכונה בכל מקום בגוף, האדם בריא פיזית ונפשית גם יחד.

טיפול בדיקור נועד להסדיר את זרימת הצ'י (דרך ערוצים הנקראים מרידיאנים), ולהבטיח כי לא ייווצר עודף או חוסר צ'י במקום מסוים. נקודות הדיקור, כלומר המקומות בגוף אליהם מוחדרות המחטים הזעירות, נקבעות על סמך דיאגנוזה מעמיקה ומותאמות ספציפית לכל מטופל ובהתאם למצוקות שלו.

ההשפעות הפיזיות של הלחץ הנפשי

רבים מאיתנו מקבלים את המתח ואת קיומו של לחץ נפשי כחלק בלתי נפרד מהחיים המודרניים, ולפעמים אף רואים בהם גורם מדרבן – ולא כך הוא. לחץ שכזה עושה בנו שמות, פוגע במערכות חיוניות בגוף ופוגם ברווחתנו, כך שבהחלט כדאי לטפל בו (כשדיקור סיני הוא כאמור דרך אפקטיבית להפליא).

הסטרס (ובעברית, עקה) בא לידי ביטוי בייצור מוגבר של קורטיזול, ורמה גבוהה של הורמון זה לאורך פרקי זמן ממושכים פוגעת בלב, מובילה לירידה של ממש ביצר המיני, מגבירה את הסיכון ללקות בדיכאון, עלולה לגרום לעלייה במשקל (עקב תיאבון מוגבר), פוגמת בזיכרון, מחמירה תופעות הקשורות לגיל המעבר ומשבשת את פעילות המערכת החיסונית – כך שקל להבין למה כדאי להפחית את רמת הלחץ הנפשי.

דיקור נגד לחץ

ראשית, עצם הטיפול בדיקור מחזק את המערכת החיסונית ומפחית סימפטומים של לחץ ואת רמת הקורטיזול בגוף.

בנוסף נהנים המטופלים מחוויה מרגיעה ונינוחה להפליא, שהשפעתה נמשכת לרוב גם אחרי שהמחטים מוצאות מהגוף – וגם לכך תרומה למאבק בלחץ הנפשי.

כמובן שלצד ההשפעה הכללית ישנן גם נקודות דיקור ספציפיות ללחץ. אמנם באופן טבעי ישנם גם הבדלים בין מטופל למטופל, אך ככלל לחץ נפשי מקושר ללב, לכבד ולטחול – ובהתאם נקודות הדיקור קשורות לשלושה איברים חשובים אלה.

דיקור סיני נגד לחץ, אם כך, מאזן את אנרגיית הצ'י בכבד – שאם היא במצב של חוסר איזון היא עלולה לגרום למשל גם למעי רגיז ולהפרעות שינה. בדרך כלל הסימפטום הוא חום בכבד. טחול שאנרגיית הצ'י בו אינה תקינה מייצר מחשבות טורדניות ודאגה אובססיבית, ואילו צ'י לא מאוזן בלב, שבא לידי ביטוי בחום, מוביל לחוסר שקט כללי ולשינה לא טובה דיה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here