אחד מאתגריה המשמעותיים של התקופה- איך מתמודדים עם משבר אישי ומשפחתי של אחד מבני המשפחה ?

0
253
קרדיט תמונה: מרכזי יה"ל

באמצעות גישת ההתמקדות (פוקסינג) לומדים בני המשפחה של אנשים עם קושי נפשי לייצר מרחב למידה, תמיכה והתפתחות לבן המשפחה ועבור עצמם.
הסדנא תפתח ב4 במרץ וכוללת 12 מפגשים פיזיים במרכז יה"ל חדרה בין 18:30-20:00
בהנחית חגית ספנסר, פסיכותרפיסטית, מנחת קבוצות ומורה להתמקדות.
"אתה לא יכול לעצור את הגלים. אבל אתה יכול ללמוד לגלוש" ג'ון קבט זין
"נגמר לי הכוח".. שיתפה מירי בעיניים דומעות…
"לפני 5 שנים החיים שלנו התהפכו. בתנו טל, אובחנה עם סכיזופרניה לאחר שנה סוערת של מצבי רוח, הסתגרות והתקפי זעם. לאן נעלמה הבת היפה והמוכשרת שלנו? היא הפסיקה לעבוד, התרחקה מחברותיה והיום החיים שלה נעים בין רביצה ללא מעש שעות על הספה, לבין שוטטות חסרת מטרה ברחובות המושב שבו אנחנו גרים. נשבר לי הלב.
וכולם באים אלי בטענות. יש לי עוד שתי בנות, והן מתלוננות שהפסקתי לראות אותן. שאני רואה רק את טל. בעלי חושב שהיא צריכה לצאת מהבית, אבל היא לא מוכנה ללכת לשום מקום ואני לא יכולה לעמוד מולה.. אנשים מציעים לי כל מיני הצעות ופתרונות אבל אף אחד לא באמת מבין…"
איך מתמודדים עם משבר אישי ומשפחתי?
משפחה, היא המקום הראשון שבו אנחנו לומדים על יחסים, על תקשורת ועל אהבה. אנחנו נושאים בתוכנו את הכמיהה שהמשפחה תספק לנו בית יציב ובטוח. לאופן בו ציפייה זו מתממשת במציאות, תהיה השפעה ניכרת על שלומנו.
משבר נפשי של אחד מבני המשפחה, לעיתים קרובות מערער את תחושת הבית, היציבות והביטחון ומאיים לסחוף את כל בני המשפחה למעגל של תחושות כאב ואובדן, רגשי אשמה, בושה וחוסר אונים.
בדוגמא המובאת כאן, (הסיפור אמיתי, הפרטים האישיים שונו על מנת לשמור על פרטיות) משפחתה של מירי עיצבה את זהותה הראשונית בבית יציב ובטוח.
מחלת הנפש שהתפרצה אצל טל בגיל 25, ערערה את מרקם היחסים בין בני המשפחה, יצרה חיכוכים בתוך הזוגיות והרחיקה את הילדים הבריאים מן הבית. מירי מצאה עצמה נשאבת לטיפול בבת שלה טל, תוך כדי שהיא מוותרת על עצמה, מרגישה מותשת, חסרת אונים ולבד.
איך יוצאים ממעגל הסבל האישי והמשפחתי?
החיים עם בן משפחה שמתמודד עם פגיעה נפשית, מחייבים אותנו להתפתחות אישית. זו התמודדות עם אבל ואובדן ובחירה בחיים, תוך הכרה בשינוי וחיפוש אחר דרכים חדשות למצוא משמעות ותקווה.
אין דרך אחת שמתאימה לכולם. כל אחד מוזמן ליצור לעצמו את שביל ההתמודדות וההעצמה שיתאים לו.
מהי גישת ההתמקדות?
גישת ההתמקדות מגיעה מתוך הזרם ההומניסטי בפסיכולוגיה, המעמיד במרכז העבודה הטיפולית חתירה לאותנטיות, טיפוח חמלה ואמפטיה ולקיחת אחריות אישית.
בתהליך ההתמקדות אנחנו מפנים את תשומת הלב אל הגוף ומקשיבים לתחושות הפנימיות שלנו. תחושת הגוף, "התחושה המורגשת", מהווה שער כניסה אל העולם הפנימי, שמכיל בתוכו צרכים, חרדות, כמיהות, ומשאבים. בדרך, אנחנו לומדים לייצר בתוכנו מקום רגוע, שמתוכו ניתן להקשיב באופן אמפטי לכל החלקים שלנו.
ההתמקדות עוזרת לנו להיות המטפלים והמרפאים של עצמנו. היא מסייעת לנו לזהות מה חשוב לנו, מה מאתגר אותנו, אלו חרדות מנהלות אותנו ולאילו צרכים, ערכים ומשאלות נרצה לתת קדימות.
מרכז יהל בחדרה, פותח קבוצת למידה, תמיכה והתפתחות באמצעות גישת ההתמקדות
(פוקוסינג). לבני משפחה של מתמודדי נפש : אימהות ואבות, בני ובנות זוג, בנים ובנות, אחים ואחיות.
הסדנא תפתח ב4 במרץ, והיא כוללת 12 מפגשים שבועיים פיזיים בימי שני בין השעות 18:30 – 20:00. בהנחיית חגית ספנסר, פסיכותרפיסטית, מנחת קבוצות ומורה להתמקדות.
ההשתתפות בקבוצה מותנית בראיון אישי.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here